it started
with a dream

Tijdens een TED-talk, waarin alle voordelen van insecten eten uit de doeken werd gedaan, raakte Sander compleet overtuigd.

Eetbare insecten gebruiken weinig grondstoffen, hebben geen antibiotica nodig om gekweekt te worden, stoten nauwelijks broeikasgassen uit en zijn hoog in eiwitten en nutriënten. Een fenomenale bron voor een nieuw voedselsysteem! De wereld was gered.

Tot hij een gevriesdroogd exemplaar in zijn mond stak, waar zijn brein bar weinig gelukshormonen van produceerde. De voordelen bleven echter wel in zijn hoofd hangen en daarom deelde hij dit een paar dagen later met een goeie vriend en fervent krachtsporter, die ook verrast was over de hoge voedingswaarde van eetbare insecten. Duurzaam, voedzaam en efficiënt te kweken. Wat als wij er nou wat lekkers en toegankelijks van maken, een echt vleesproduct van krekels en sprinkhanen wat iedereen wel wil eten? De handen sloegen ineen, de eerste test vraag was geformuleerd en dit moment markeerde het begin van hun krekelrijke avontuur.

 

Spreker op een evenement

Sindsdien heeft hij honderden keren op zeepkisten, podia, trappen en platforms gestaan om het verhaal van De Krekerij onder de aandacht te brengen.

 

Zaken doen en insecten eten

Sander is afgestudeerd aan de Technische Universiteit Delft in de master Bouwkunde, Management en Techniek. Tijdens zijn studie was hij al erg geïnteresseerd in innovatie en ondernemerschap. Hij behaalde het Master Label van Climate-KIC en zat een jaar in het bestuur van YES!Delft Students. Door een jaar dicht bij het ondernemerschap te zijn, liet hij los dat hij meer wilde. Als een van de oprichters hielp hij mee met het opzetten van Dutch Students for Entrepreneurship. Ook liep hij een half jaar stage bij het Nederlandse Consulaat in New York en werkte hij als vrijwilliger bij verschillende organisaties.

Nu richt Sander zich vooral op de werking, verkoop en visie van de Krekerij en is hij vaak uitgenodigd als spreker over insecten eten of ondernemerschap op evenementen. Door de jaren heen is er veel gebeurd en zijn er veel stappen gezet met producten van Crickets en Grasshoppers. Insectenburgers, insectengehaktballen, getrokken sprinkhaan en nog een aantal andere fantastisch smakelijke items. Het doel van De Krekerij is dat in 2030 iedereen in Europa minimaal één keer per week krekels of sprinkhanen eet!

missie
met impact

Onze missie is duidelijk; In 2030 eet elke Nederlander wekelijks vlees gemaakt van krekels en sprinkhanen!

Met een sterk jong team en een heldere visie staan we paraat de perceptie op het eten van krekels en sprinkhanen in Nederland met een goede dosis joie de vivre om te gooien. We ontwikkelen nieuwe producten die binnen onze eetcultuur passen, future proof en voedingsrijk zijn.

Meet the kreketiers

Sander Peltenburg

Sander is de Founder en CEO van De Krekerij / Burgs Foods B.V. Na een TEDx Evenement over de voordelen van het eten van insecten was hij geïnteresseerd. Als iets zo veel voordelen heeft waarom eten we het dan niet?

Ashwien Bisnajak

Er is waarschijnlijk geen product te bedenken waar marketing zo’n groot verschil kan uitmaken. Voor Ashwien is het elke dag weer de vraag: hoe kunnen we consumenten verleiden om een hapje te nemen van lekkere, duurzame en gezonde burgers?

Saskia Leopold

Bij De Krekerij is Saskia bezig met het opschalen en verbeteren van de productieprocessen. Verder let ze er ook op dat de kwaliteit van de producten altijd op hetzelfde hoge niveau blijft. Saskia is ook betrokken bij onderzoeken van de eigenschappen van insecten en het ontwikkelen van nieuwe producten.

Jasmijn de Vries

Binnen ons team zet Jasmijn de missie om krekels en sprinkhanen onderdeel te maken van het Nederlandse menu voort als Cricket Propagator & Quality expert. Een leidende sales functie met lekker veel uitdaging.

Helen Borkent

Met een passie voor cijfers en een gevoel voor processen, houdt Helen alles in de gaten. Ze verwerkt alle administratie en houdt iedereen scherp.

Niko Holstege

Enthousiaste kwaliteitsgedreven productie manager Niko bewaakt de planning en zorgt dat iedereen voldoende ballen heeft. En burgers.

Kamil Bas

Bij De Krekerij houdt Kamil zich voornamelijk bezig met productie van onze Hopper burgers en balletjes. Hij zorgt ervoor dat aan het einde van de dag iedereen kan genieten van een lekker en milieuvriendelijk alternatief voor regulier vlees.

Mitali Poovayya

Mitali was 3 jaar ondernemer in de insectenkweek in India. Met veel enthousiasme leidt ze de proeverijen van De Krekerij. Ze houdt ervan hoe het haar dicht bij consumenten brengt om hun barrières echt te begrijpen en hen de kennis te geven die ze nodig hebben om voor Hopper producten te kiezen.

Partners

sander vertelt
het verhaal van De krekerij

nl_NLDutch