ons verhaal

Sander kwam in aanraking met insecten als voedsel van de toekomst en was snel overtuigd. Insecten hebben veel milieuvoordelen ten opzichte van traditionele boerderijdieren en worden over de hele wereld gegeten behalve in het westen. Na het eten van hele insecten zowel in Nederland als in Thailand was hij alleen niet ervan overtuigd dat hij bereid was op die manier insecten in zijn dagelijkse dieet op te nemen.

George is fanatiek sporter en heeft daarom een grote behoefte aan proteïne met een goed voedingsprofiel dat zijn lichaam snel kan opnemen. Hij was echter op zoek naar een hoogwaardig milieuvriendelijk alternatief voor de producten die hij tot dan toe at.

George en Sander kennen elkaar al jaren en op een dag kwamen de twee verhalen samen en ontstond het idee om met insecten aan de slag te gaan. Na op veel verschillende manieren met verschillende insecten aan de slag te gaan kwamen we uit op een burger gemaakt van krekels. Al snel bleek dit aan te slaan. Krekels zijn die vrolijk tjirpende beestjes in Zuid-Frankrijk en een burger lust iedereen wel!

Met de Krekelburger verlagen we zo de drempel voor mensen om te kiezen voor insecten. Met een heerlijke en voedzame burger willen we ervoor zorgen dat insecten in Europa onderdeel worden van ons dagelijkse dieet!

nl_NLDutch